Family in Dubai

Ökensafari

En tur i öknen tillhör Dubaibesöket. Dubai är ju egentligen öken. Har man inte sett öknen så har man inte sett Dubai. En timmes bilresa från alla skyskrapor och avgaser hittar du mjuka sanddyner och tystnad. Ge er aldrig iväg ensamma! Det är mer regel än undantag att bilen fastnar i sanden och då behöver man hjälp. Det är inte heller så enkelt som det kan se ut att köra i sanden. 

Det finns många företag som erbjuder ökenturer. Det är ofta eftermiddagsutflykter som varar runt 5 timmar. Utflykten utgår från något hotell där man hämtas i en fyrhjulsdriven stor bil. Innan man beger sig i lag med sanden stannar föraren för att släppa ut luft ur däcken och sedan blir det åka av! Det är spännande att uppleva ”dune-bashing” (rally i sandynerna). Ett vanligt inslag i ökenturen är ett besök på en kamelfarm. Utsikten över ökenlandskapet när solen går ner är fantastisk. Väl framme vid lägret som skall föreställa en traditionell beduinby bjuds man på arabisk middag bestående av en grillbuffé. Efter maten väntar magdans, shiscka (vattenpipa) och varför inte en vacker hennatatuering.

Det finns även ett nytt företag som erbjuder ökenturer med riktig guide inom de kungligas mark. Man åker antingen med en Land Rover från 50-talet eller en Mercedes G Wagon. Maten serveras (ingen buffé) och består av flera traditionella rätter. Man kaa välja mellan en helt privat camp eller dela med andra. Det finns rikigta "falconers" på plats. Detta är något helt annat än de "turistiga" turerna (som är bra de också).

Tänk på att det kan bli kyligt i öknen på kvällen.

 

Många vill prova på kamelridning under ökenturen.

 


Landskapet påminner nästan om snötäckta fjäll.

 

Vi är lika nyfikna på dig som du är på oss!

Åk aldrig ensam i öknen, för rätt som det är, så sitter du fast!