Family in Dubai

Golf

Vi bokar självklart golfen åt er! Hotell, guidad tur och allt annat bokar vi också. Mer info här. Kontakta oss här.

 

Golfare älskar Dubai!

När vädret inte är golfvänligt hemma är det som allra bäst här. Oktober till april är den bästa tiden, spelar man tidigt på morgonen  fungerar det även med maj och september. Juni-augusti är den tid då tillvaron här förvandlas till en jätte stor femtiogradig ångbastu och gillar man att basta och golfa samtidigt så funkar det att spela då också:-).

Varför gillar golfare Dubai?

Golfbanorna håller en enormt hög standard och de är i perfekt skick. Klubbhusen är mycket fina och servicen exemplarisk. Utbudet på golfbanor är stort och de ligger alla inom räckhåll. Genom en kortare taxiresa tar man sig lätt till en ny golfbana varje dag under en vecka.

Idag hittar du över tiotalet golfbanor i emiratet som tillsammans erbjuder utmaningar i alla dess former. Ytterligare ett antal hittar du i närliggande Abu Dhabi och Ras Al Khaimah om du skulle hinna tröttna på det som erbjuds i Dubai… men då ska det mycket till!

 

Läs mer om de olika golfbanorna här nedan.

EMIRATES GOLF CLUB
En förstklassig golfanläggning där klubbhuset är designat med de traditionella beduintälten som förebild. HH Shejk Mohammed bin Rashid al Maktoum är den som bidragit med inspirationen till byggnaden samt banorna.

Majlis-banan har stått värd för Dubai Desert Classic 15 gånger, och den relativt nyöppnade andrabanan i design av Nick Faldo är ingen pjåkig utmaning den heller.

Emirates Golf Club

 

DUBAI CREEK GOLF & YACHT CLUB
På Dubai Creek möts du av ett klubbhus som liknar operahuset i Sidney. På området finns restauranger, barer, swimmingpool och en utomordentligt bra service. Golfen är inte heller fy skam.

När du ändå är i krokarna varför inte avnjuta en superb middag på franska brasseriet Traiteur. Här kan man även äta en makalös brunch på fredag morgon. Vill man lyxa till det ytterliggare så tar man helt enkelt in på Park Hyatt.

Dubai Creek Golf & Yacht Club

 

THE MONTGOMERIE DUBAI
En riktig pärla ritad av Skotten Colin Montgomerie som bjuder på några riktiga hinder i form av 14 sjöar och 72 bunkrar. Förutom det har det 13:e hålet världens största green på drygt 6 500 kvadratmeter.

The Montgomerie DubaiARABIAN RANCHES G.C.
Arabian Ranches gör ett seriöst försök att efterlikna en linksbana, en bit utanför staden i ett vackert område. Totalt sträcker sig banan över 7000 meter från backtee vilket ger en riktig utmaning även för långtslående spelare.

Arabian Ranches G.C

 

THE ELS CLUB
Denna bana ligger ett stenkast från Arabian Ranches och hitintills har jag bara hört lovord.

Banan har karaktärsstarka drag av en gammal traditionell linksbana, men som i The Els Clubs fall sveper genom öknen, beläget på böljande sluttningar där endast hål 7 och 15 har vatten med i spel. Ernie Els har verkligen lyckas skapa en golfbana som bjuder på en magstark kontrast mellan frodigt gröna mattorna och omsvepande sandlandskap.

The Els ClubJEBEL ALI GOLF RESORT & SPA GOLF COURSE
En lättare resortbana på 9 hål, par 36.

Här bor man mitt på banan. Resortet erbjuder en mängd av aktiviteter om det skulle vara så att halva familjen inte uppskattar golf utan hellre ägnar sig åt att t ex se Dubai från ovan (Seawings), skytte (Jebel Ali Shooting Club) eller dykning.

Jebel Ali Golf Resort & Spa Golf Course

 

JUMEIRAH GOLF ESTATES
Ett golfcommunity som erbjuder banor skapade av endast de största legenderna (Norman, Singh, Dye och Garcia) inom golfen. De fyra 18-hålsslingorna är döpta efter de fem elementen; Earth, Fire, Water och Wind, där de två förstnämnda öppnade för spel i december 2009. Resterande två får vi tålmodigt vänta på.

Banorna ligger jämte Els Club.

Jumeirah Golf Estates

 

NAD AL SHEBA CLUB

En linksbana som för dina tankar tillbaks till Skottland och anrika St Andrews. Här utmanas du av djupa bunkrar, dubbelgreener och åtta sjöar.

Nad Al Sheba Club

 

AL BADIA GOLF CLUB
Al Badia erbjuder inte bara bra golf utan även behaglig avkoppling på flertalet restauranger med fridfull utsikt över banan. Vill man besöka Dubai allra bästa restaurang, Refletts, så ligger den på promenadavstånd.

Al Badia Golf Club

 

SHARJAH GOLF & SHOOTING CLUB
En udda niohålare som bjuder på både underhållande och svårspelad golf. Spelar du den två varv och lyckas gå på banans par (72) ska du ha en stor klapp på ryggen. En kort men klurig utmaning!

Sharjah Golf & Shooting Club

 

Skulle man mot all förmodan ledsna på golfen och så kanske en guidad rundtur, shopping eller havsbad kan locka? Dubai ett imponerande utbud av sysselsättning, tråkigt har man aldrig.

Aktiviteter

Sevärdheter

Restauranger

Gruppresa till Dubai

Svensktalande auktoriserad guide