Family in Dubai

Allmänna kommunikationer

Det finns bussar, men det är svårt att veta när de går och från var, samt att det är ett begränsat antal platser för kvinnor. Vad som däremot fungerar alldeles utmärkt är Dubai Metro.


Dubai Metro

Är ett billigt, effektivt, rent och förträffligt sätt att ta sig fram i Dubai. Metron är ingen tunnelbana utan ett förarlöst tåg på ett spår några meter över marken. Metron invegs 090909 kl.0909!

I metron får man inte äta, inte ens tugga tuggummi.

Läs mer här om Dubai metro


  Taxi

Taxi är billigt i Dubai, en del väljer att avstå egen bil till förmån för taxiresor. Beställer man en taxi till bostaden brukar den komma på bestämd tid. Jag blev därför förvånad när taxibolaget svarade följande när jag ville ha en taxi klockan fyra på morgonen: ”Vi kan inte garantera att taxin kommer så tidigt”. Jag skulle till flygplatsen och jag misstänker att flygbolaget inte accepterar att jag får flyga med om jag har samma inställning. För oss svenskar känns det minst sagt märkligt att man kan driva ett taxibolag med den inställningen, maybe, maybe not… eller helt enkelt, In Shallah... Det är emellertid säkert att åka med taxi, det finns en taxameter och chauffören pratar lite engelska ibland. En doftupplevelse ingår i priset! Skulle du hitta en taxichaufför som inte luktar armsvett så prisa din lyckliga stjärna! Väljer man att åka taxi från ett shoppingcentrum eller ett hotell brukar det aldrig vara ett bekymmer att få tag på en bil men kön kan ibland vara lång. Det finns även ”ladies taxi” vilket är vad namnet antyder, taxi enbart för kvinnor körda av kvinnor.

Taxichaufförerna tar inte kort och har sällan växel. Jämna pengar gäller. Lite dricks är vanligt.