Family in Dubai

Dubai är det perfekta resmålet!

Vädret från mitten av oktober till mitten av april är härligt. Sol, sol och bara sol! Temperaturen i vattnet är ljuvlig och på kvällerna kan man njuta av den ljumma luften.

Semestra i Dubai är fantastiskt och det finns något för alla smakriktningar och i prisklasser. Både barn och vuxna blir nöjda. Det finns lyxiga beachhotell, shopping, ökenturer, vattenparker, restauranger av alla sorter, moskéer (och kyrkor!) och kultur. Nu finns det även budgettalternativ till lyxhotellen som Ibis och Holiday Inn. Dessa hotell kombinerat med en billig flygbiljett med Norwegian Air gör att Dubai även passar de som inte har lust att spendera en halv förmögenhet på semestern. Klicka vidare och få en glimt av allt fantastiskt som Dubai erbjuder.

 

Vill du ha hälp med att boka din semester? Reser ni i grupp? Skall hela företaget iväg?

Behöver du en svensktalande (eller kanske fransk-/engelsktalande) auktoriserad Dubaiguide?

Billigare boende än det här finns inte!

 


Burj al Arab är ett sjustjärnigt hotell och erbjuder ett av de dyraste boendena i Dubai.

 

Om jag hade en vecka i Dubai skulle jag absolut börja med en guidad tur. Därefter...

  1. Åka på ökensafari eller boka en kväll med Dubai Drums. 
  2. Se de häftiga galleriorna som t ex Dubai Mall med akvariet och Mall of the Emirates med skidbacken.
  3. Sola och bada som inte kostar något alls på de allmänna stränderna.
  4. Gå på Dubai Museum och sedan ta en lunch på Art Cafe och fortsätta flanera vid creeken. Därefter ta en arbra över till andra sidan och botanisera runt i guldsouken och kryddsouken.
  5. Besöka Gold and Diamond Park nära Mall of the Emirates (här kan man å andra sidan spendera en förmögenhet om man har lust men titta är gratis!).
  6. Gå på en guidad tur i Jumeriah Mosque, tis, tors eller söndag kl 10. Innan dess, eller efter, skulle jag ta en frukost eller brunch på Lime Tree Cafe som ligger alldeles i närheten.
  7. Flanera runt på Madinat en kväll och ta en glass/ett glas vid kajkanten eller äta en bit mat. Det finns restauranger i alla prisklasser.
  8. Ta en taxi och åka förbi Trade Center och fortsätta på Beach Road, förbi Burj Al Arab, vidare ut på Palmen. Stanna vid Atlantis för en titt.
  9. Världens högsta torn får man ju inte heller missa förstås! Burj Khalifa.
  10. Vill man äta en fantastikt bra middag så är Reflets par Pierre Gagnaire det rätta stället.

Slutligen promenera vid JBR, beachwalken i Nya Dubai nära Dubai Marina kvällstid, det känns mycket kontinentalt och europeiskt för att vara i ökenland. Om jag sedan hade ytterligare lite tid över så hade jag  åkt till Safa Park för att få lite vanligt folkliv och lite välbehövligt syre.
 
Jag önskar er en härlig semester!