Family in Dubai

Arabia Wildlife Center

Arabia Wildlife Center

Eller ibland kallat Sharjas djurpark.

Djurparken som öppnade 1999 visar alla djur som förekommer naturligt på den arabiska halvön. Det finns reptiler, insekter, fiskar, fåglar (som flyger fritt inomhus), flamingo, många olika kattdjur, vilda kaniner och babianer. Ett stort rum är mörklagt för att man skall få beundra nattdjur som räv, igelkottar och fladdermöss. Barnen uppskattade mycket avdelningen som visade tamdjur i form av höns, åsnor, kameler, getter och kor. Djuren låter sig gladeligen klappas och matas.

Stället är smidigt organiserat man kör in med bilen, parkerar och besöker tamdjuren och avdelningen för arabisk flora och fana. Här får barnen prova på en mängd experiment som de verkligen gillar. De fem sinnena stimuleras.

Vidare kör man till själva djurparken. Djuren beskådar man genom att följa en gång inomhus. En del djur är utomhus men vi får hela tiden njuta av den behagliga nerkylda luften inomhus.

Mat serveras i en liten restaurang med utsikt över strutsar, onyxer och andra djur. Restaurangen ser inte mycket ut för världen men maten är riktigt god och priserna är ytterst blygsamma.

Det är inte tillåtet att ta kort i djuravdelningen. Inträde 15 dhr. För vuxna och gratis för barn under 12 år. 

 

Titta vidare här:

http://www.sharjahtourism.ae/en/about-sharjah/culture-heritage/heritage-museums/arabian-wildlife-center.html

 

Arabian Onyx, ett ovanligt vackert djur som kan kan se i öknen (om man har tur) annars får man nöja sig med att se dem i en djurpark.